Architektura 21szego wieku : Projekt Richarda Meiera i partnerów dla nowego Royal Alberta Museum

Dzięki uprzejmości Richarda Meiera i partnerów Architekci Richard Meier & Partners wydali ostateczną wersję projektu dla nowego Royal Alberta Museum w Kanadzie.
Uważany za jednego z czterech finalistów firma, choć nie została wybrana jako zwycięska, zaproponowała.
Ponadczasowe dzieło architektury, które zaangażowałoby się w trwający dyskurs o uprzejmości i tworzeniu miejsc miejskich, jednocześnie ustanawiając przyszłościowy cel muzealny i zaawansowaną technologicznie placówkę edukacyjną .
Podczas gdy jesteśmy rozczarowani, nie będziemy pracować w Edmont w tym roku, nadal rozwijamy się lub pracujemy za granicą.
Dziękujemy jury za ich uwagę.
skomentował projektant-partner Bernhard Karpf.
+ 16 Nowy Jork, 15 września 2011 r..
Richard Meier & Partners był jedną z czterech firm architektonicznych rozważanych na potrzeby nowego muzeum w Kanadzie.
Chociaż nie został wybrany, firma jest dumna ze swojego projektu, który spełnia wszystkie wymagania ustanowione przez rząd Alberty.
Zgodnie z planem Richarda Meiera i Partnerzy strona miała być niezwykłym muzeum i autentycznym centrum kulturalnym dla mieszkańców Edmonton i jej gości.
Zaprojektowany przez Richarda Meier & Partners Architekci we współpracy z Graham Design Builders, Laing O.
Rourke, IBI Group, Solomon + Bauer, Arup i Glotman Simpson, nowe Royal Alberta Museum miało być nowym punktem centralnym w centrum Edmonton.
Dzięki uprzejmości Richarda Meiera i jego partnerów Architekci Muzeum zostało pomyślane jako seria funkcjonalnych zespołów biegnących ze wschodu na zachód z funkcjami administracyjnymi na północy, ciągły kręgosłup usługowy pośrodku i duże obszary wystawowe na południu otoczone i otoczone przez ujednolicenie atrium i rampy łączące wszystkie piętra.
Górne podłogi wystawowe tworzą zamknięte okno z otwartymi podłogami, aby elastycznie dostosować się do rozmieszczenia przestrzeni wystawowych, podczas gdy na niższych piętrach mniejszych i bardziej elokwentnych.
takie jak Manitou Stone Gallery i Auditorium / Theatre oferowały dialog z przestrzeniami publicznymi zarówno wewnątrz, Atrium, jak i na zewnątrz.
Plaza, Park, ulica.
Dzięki uprzejmości Richarda Meiera i partnerów Architekci Obraz Muzeum miał być wyrazem jego funkcjonalnych komponentów.
Jego lekkość i przezroczystość oraz biały kolor są w tym przypadku analogiczne do świeżo padłego śniegu, biorąc pod uwagę fakt, że Edmonton jest w rzeczywistości zimowym miastem.
Nowy budynek miał być otwartym i zachęcającym miejscem dla zwiedzających.
Jego masa odpowiada zarówno na otaczające, wielkoskalowe struktury, jak i bardziej intymną skalę miejskiego poziomu ulicy.
Główny plac na zachód od muzeum miał pełnić rolę miejskiego skrzyżowania i miejskiego salonu.
Ostateczna prezentacja projektu zaproponowała przestrzeń dla dużych spotkań społecznościowych, takich jak gry symulacyjne hokejowe na ścianie projekcyjnej na zachodniej fasadzie muzeów z widokiem na plac, sponsorowane wieczory filmowe i podobne imprezy towarzyskie.
Dzięki uprzejmości Richard Meier & Partners Architekci Dzięki uprzejmości Richard Meier & Partners Architekci Dzięki uprzejmości Richard Meier & Partners Architekci
[hasła pokrewne: fotowoltaiczne, domowa stacja uzdatniania wody, zamek magnetyczny do drzwi ]

Powiązane tematy z artykułem: domowa stacja uzdatniania wody fotowoltaiczne zamek magnetyczny do drzwi